Onze behandelingen.

Onze pijnloze behandelingen zorgen voor optimale mondgezondheid. U kunt rekenen op onze deskundigheid en professionaliteit. Lees hieronder meer over onze behandelingen. Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Mondhygiëne

Wist u dat 90% van alle Nederlanders een tandvleesaandoening heeft? 40% van deze mensen ondervindt daar klachten van. We noemen dit parodontitis. Dit wordt veroorzaakt door een slechte mondhygiëne, vaak als gevolg van roken of ziekten waarbij het afweersysteem in de war is, zoals bij diabetes. Het gevolg is ontstoken en bloedend tandvlees. Deze en andere ongemakken leiden tot versneld verval van het gebit. 

Bij iedere patiënt is de oorzaak verschillend en dat vergt een persoonlijke aanpak. Mondhygiënisten praktijk Engelaer staat bekend om de resultaatgerichte aanpak en de persoonlijke benadering van iedere patiënt.

Door middel van Periodieke Parodontale Screening brengen wij de tandvleesconditie in kaart. Door middel van een pocketsonde wordt gemeten welke PSS-score kan worden verbonden aan uw gebit. Hierdoor kunnen wij een behandeling op maat bieden die perfect aansluit bij uw gebit. 

Patiënten worden meestal doorverwezen door hun eigen tandarts, maar kunnen ook op eigen initiatief naar ons toe komen. In alle gevallen gaan wij stapsgewijs, planmatig en resultaatgericht aan de slag. Daarbij nemen wij de tijd die nodig is voor u.

Bleken

Durf weer te lachen!

Met witte tanden lach je vol zelfvertrouwen. Dat je tanden verkleuren is heel normaal en kan allerlei oorzaken hebben. Gebruik van rode wijn, koffie, sigaretten of ouderdom. 

Een mooi gebit kan bijdragen aan uw gevoel van eigenwaarde en uw psychische en sociale gezondheid. Bleken zorgt voor een frissere uitstraling van uw eigen gebit!

Ja, maar in welke mate hangt af van de patiënt. Iedereen heeft een andere gebitsgevoeligheid. De gevoeligheid is van voorbijgaande aard en kan ook behandeld worden bij ons in de praktijk. Er is ook een speciale bleekmethode voor handen voor mensen met extreme gevoeligheid. De procedure is dan wel langer.

Veel methoden voor het bleken van de tanden zijn vaak schadelijk en zorgen voor veel gevoeligheid. Tanden laten bleken bij Mondhygiënisten praktijk Engelaer is veel veiliger. Indien u uw tanden wilt bleken, is het aan te raden om dit dus ook te laten doen bij een professional. Wij maken gebruik van speciale bleekgels en hebben de deskundigheid om de behandeling veilig en effectief te laten verlopen.

Het is niet aan te raden om direct te eten of drinken na de behandeling. Daarnaast mag u 48 uur geen zure eten- en drinkwaren innemen. Alle informatie met betrekking tot belangrijke punten waar opgelet moet worden bij het gebruik van de bleekmethode zal door één van onze specialisten worden beantwoord voor aanvang van de behandeling.

Het resultaat loopt uiteindelijk terug en moet onderhouden worden. Na enige tijd zal er altijd sprake zijn van enige terugval. Het advies is om na 1,5 – 2 jaar weer te herbleken, er is dan een kortere tijd nodig om hetzelfde resultaat te behalen. Ongeveer 1 dag voor elke week. Tevens is dit sterk afhankelijk van uw persoonlijke levenswijze. Indien u bijvoorbeeld rookt of rode wijn drinkt zal het resultaat minder lang aanhouden. Daarnaast speelt het natuurlijke verkleurproces altijd een rol. Dit proces is leeftijdsgebonden. Indien u het effect van bleken langer wilt behouden is een goede mondverzorging belangrijk.

Nee, het resultaat verschilt per persoon en kan vooraf niet voorspeld worden. Voor advies kunt u terecht bij uw mondhygiënist.

Ervaring van patiënten

 

De ervaring van patiënten is voor ons heel belangrijk. Hieronder kunt u onze scores zien en wat patiënten zeggen over hun ervaring in onze praktijk. Klik op onderstaande button om een kijkje te nemen! 

 

Zoek je een lieve mondhygiënist in Amersfoort? Wist je dat we dat we zijn benoemd als de lieve mondhygiënist. Lees hier meer!

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken in onze praktijk? Dat kan! U kunt contact opnemen met de praktijk door op onderstaande button te klikken. Heeft u verder nog vragen? Bel of mail gerust met ons, wij staan u graag te woord. 

Scroll naar boven