Onze apparatuur.

Wij maken in onze praktijk gebruik van geavanceerde apparatuur, waardoor onze behandelingen van kwaliteit zijn die u van een mondhygiënist mag wensen. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten apparatuur waar wij gebruik van maken. Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Guided Biofilm Therapy

In onze praktijk maken wij gebruik van een relatief nieuwe behandelmethode, ook wel Guided Biofilm Therapy genoemd. De behandeling wordt altijd gestart met een mondonderzoek en het geven van een diagnose. Door middel van een kleurstof wordt tandplaque en tandsteen zichtbaar gemaakt. Dit doen we om u te kunnen motiveren en/of instrueren en om de verwijdering van tandplaque, biofilm en tandsteen zo secuur mogelijk te kunnen uitvoeren. 

  • Volledig pijnloos
  • Betere reiniging, met name tussen de tanden en kiezen waardoor eventuele onregelmatigheden beter zichtbaar worden en er vroegtijdig ingegrepen kan worden. 
  • Het is een minimaal invasieve behandelmethode. Dit houdt in dat het minder schade oplevert aan de tanden en kiezen dan de reguliere behandelmethode. 
  • Omdat het minimaal invasief is, kan deze methode bij iedereen ingezet worden. Denk hierbij aan implantaten, brackets, melkgebit, vullingen en zelfs de tong en het gehemelte. 

Airflow One

De behandeling start met het polijsten, het verwijderen van de biofilm, tandplaque en nieuw gevormd tandsteen. Voor dit gedeelte maken we gebruik van de Airflow One. Deze apparatuur werkt op luchtdruk, water en poeder (erythritol).

Als de biofilm, plaque en nieuw gevormd tandsteen is verwijderd kunnen we het gebit gericht nalopen op achtergebleven tandsteen en eventuele onregelmatigheden. Voor het verwijderen van het tandsteen maken we gebruik van de Satelec Aceton (zie hieronder) of handinstrumenten. 

Polijstpoeder Erythritol

Erythritol is een suikeralcohol net als Xylitol. Het wordt ook wel als een koolhydraat gezien vanwege de oorsprong, maar wordt in het lichaam niet omgezet in energie en heeft geen enkel effect op de bloedsuiker- en insulinespiegel. Het bevat geen gluten en is halal en koosjer. 

Erythritol is bovendien zeer tandvriendelijk. Het ontziet het gebit en zachte weefsels en remt de groei van bacteriën af die cariës en tandplak kunnen veroorzaken. Hierdoor is Erythritol-poeder bijzonder geschikt om te gebruiken voor gebitsreiniging. 

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken in onze praktijk? Dat kan! U kunt contact opnemen met de praktijk door op onderstaande button te klikken. Heeft u verder nog vragen? Bel of mail gerust met ons, wij staan u graag te woord. 

Scroll naar boven